Lyxiga & lättlagade hundchips -”Rolfie-approved”

Idén till de här enkla chipsen har jag fått ifrån Rolfies människa. Rolfie är en stilig vinthund med känslig matsmältning, men de här chipsen blev klart godkända och är därmed: Rolfie-approved.

Receptet är busenkelt, med bara två ingredienser. Bara att blanda och baka av i ugnen.

Jag använde vildsvinsfärs, men annan mager färs går lika bra. Vildsvinsfärs och annan viltfärs finns ofta fryst i butikerna. Den kan vara svår att hitta så du får kanske fråga. Ekologisk couscous finns bland torrvarorna i butiken och anvisningar om tillagning finns på paketet.

Receptet:

  • Cirka 2 dl vildsvinsfärs (kan bytas ut mot annan mager färs)
  • Cirka 4 dl tillagad ekologisk couscous

Tillagning:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen, 2 dl torr couscous ger cirka 4 dl tillagad.
  • Blanda köttfärs och couscous, tillsätt lite couscous i taget och blanda till lagom konsistens.
  • Använd bakplåtspapper på en plåt.
  • Bred ut smeten, så tunt som möjligt, så att det ändå håller ihop.
  • Baka i ugnen i cirka 30 minuter.

Låt kakan svalna ordentligt och bryt den sedan i mindre bitar och förvara i kylskåp. Kakan känns lite seg i början men när den fått kallna riktigt så blir den spröd och fin.

Låt hunden njuta av lyxigt godis, helt naturligt och fritt från tillsatser! Men kom ihåg att godis är också mat, och att allt godis – i synnerhet när det innehåller kött – måste räknas med som en del av hundens matranson.

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor