Måltider för hundar med pankreatit

Jag får många frågor som rör hundar med pankreatit (inflammerad bukspottkörtel). Återkommande pankreatit blir allt vanligare och jag har tagit upp det i tidigare inlägg. Högkoncentrerade och ultraprocessade foder och dieter med alltför mycket av fetthaltiga animalier bidrar till en överbelastning på bukspottkörteln.

För att komma tillrätta med problemen måste kosten ses över. Det viktigaste av allt är förstås att komma bort ifrån den mat som gjort hunden sjuk.

Men vad ska då hunden som drabbas av återkommande bukspottkörtelinflammation äta?

Jag har satt ihop en pdf som innehåller recept på tre olika måltider. Det finns också tips på vilka fodertillskott som kan passa.

Du laddar ner recepten här: Måltider för hundar med pankreatit

Läs gärna dessa relaterade artiklar här på Hundmatsbloggen:

Allmän information om recepten: Dessa måltider är avsedda som specialkost för hundar med olika sjukdomstillstånd/näringsobalanser men kan också anpassas till friska hundar. Fodermängd måste alltid anpassas individuellt. Måltiderna baseras på tillagad mat, med ingredienser som alla kan få tag på och som inte behöver spränga budgeten. För mer utförlig information om att ge hundar rå mat, olika ingredienser och metoder rekommenderar jag boken: Min hund vill ha riktig mat.

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor