Avsnitt 5: Vad är sjukdom?

Välkommen att lyssna på en podcast som handlar om hur man förebygger sjukdom hos hundar; vad sjukdom egentligen är; vad sjukdom beror på och hur stor betydelse kosten har för hälsan. Relaterade artiklar och länktips Relaterade bloggartiklar – Man får inte va’ dum för då får man äta hjärnfoder – …

Avsnitt 4: Fodertillskott – vilka, när och varför?

Välkommen att lyssna på en podcast om fodertillskott; när behövs fodertillskott; vad räknas som fodertillskott; vilka fodertillskott ska man ge. Tips på relaterade artiklar: Kosttillskott – behövs det verkligen? Vad är ett bra recept? Naturligt eller syntetiskt – vad döljer sig i kosttillskott och förblandningar? Varma hälsningar till alla hundar, …

Avsnitt 3: Hunden håller inte vikten – SIBO – hur man varierar maten över tid

Välkommen att lyssna på en podcast som handlar om: Hunden tappar vikt – vad beror det på och vad kan man göra? Hur varierar man hundens mat över tid? Denna podcast finns också på YouTube Länktips: Om fibrer och kolhydrater: Varför äter hunden gräs? Doseringar kolloidalt silver: https://kolloidalt-silvervatten.se/kolloidalt-silver-dosering/ Oavsett vad …

CECS/kramper – en informationsvideo

Jag har fått många frågor på sista tiden om CECS och kramper. Det är tyvärr problem som blir allt vanligare, ibland allt fler raser. Jag har gjort en informationsvideo, som ett komplement till följande artikel här på bloggen: Kramper – ett kostrelaterat problem Och här är videon. Varma hälsningar till …

Vad är ett bra recept?

Väldigt många frågar mig varför jag inte tillhandahåller recept på hemgjord hundmat? Andra gör ju det, varför gör då inte jag det? Förutom de små middagstips som finns här på bloggen och några enstaka recept på specialkost, så sysslar jag mycket riktigt inte med recept. Och det har sina skäl. …

När hunden matvägrar

Hunden tar en snabb titt i matskålen, vänder bort huvudet och går och sätter sig i ett hörn och surar. Samma sak nästa gång maten kommer fram; hunden blänger surt på skålen och går sedan därifrån och ser allmänt låg ut. Tredje gången tar den kanske ett försiktigt smakprov, den …