Måltider för hundar med kramper / anfall

Epilepsi, CECS (Canine Epileptoid Cramping Syndrome), ”Seizure Disorder” och andra former av kramper och anfall är sällan någon primär sjukdom. Det är snarare symtom och tecken på att något inte står rätt till. Läckande tarm, SIBO, IBS och andra matsmältningsrelaterade sjukdomar kan i de flesta fall kopplas samman med krampsyndromet och orsakas bland annat av långvarig konsumtion av processade foder och foder med onaturliga fetthalter.

Kramper och anfall är väldigt jobbiga för hunden och kan vara traumatiserande, för både hunden och människorna. Hunden som krampar kan också uppleva svår smärta.

För att komma tillrätta med problemen måste kosten ses över. Det viktigaste av allt är förstås att komma bort ifrån den mat som gjort hunden sjuk.

Men vad ska då hunden som drabbas av kramper äta?

Jag har satt ihop en pdf som innehåller recept på tre olika måltider. Det finns också tips på vilka fodertillskott som kan passa.

Du laddar ner recepten här: Måltider för hundar med kramper / anfall

Läs gärna dessa relaterade artiklar här på Hundmatsbloggen:

Allmän information om recepten: Dessa måltider är avsedda som specialkost för hundar med olika sjukdomstillstånd/näringsobalanser men kan också anpassas till friska hundar. Fodermängd måste alltid anpassas individuellt. Måltiderna baseras på tillagad mat, med ingredienser som alla kan få tag på och som inte behöver spränga budgeten. För mer utförlig information om att ge hundar rå mat, olika ingredienser och metoder rekommenderar jag boken: Min hund vill ha riktig mat.

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

%d bloggare gillar detta: