Måltider för hundar med allergiska symtom

När hunden har klåda eller andra hudproblem så blir den ofta diagnostiserad som allergisk. Även magproblem av olika slag klassas ofta som allergi. I själva verket beror alla symtom på problem i matsmältningssystemet, som yttrar sig i form av exempelvis klåda, utslag eller magproblem. En omställning till naturlig kost är nödvändig och från och med nu är all processad mat bannlyst.

För att komma tillrätta med problemen måste kosten ses över. Det viktigaste av allt är förstås att komma bort ifrån den mat som gjort hunden sjuk.

Men vad ska då hunden som drabbas av allergiska symtom äta?

Jag har satt ihop en pdf som innehåller recept på tre olika måltider. Det finns också tips på vilka fodertillskott som kan passa.

Du laddar ner recepten här: Måltider för hundar med allergiska symtom

Läs gärna dessa relaterade artiklar här på Läs & Lyssna:

Allmän information om recepten: Dessa måltider är avsedda som specialkost för hundar med olika sjukdomstillstånd/näringsobalanser men kan också anpassas till friska hundar. Fodermängd måste alltid anpassas individuellt. Måltiderna baseras på tillagad mat, med ingredienser som alla kan få tag på och som inte behöver spränga budgeten. För mer utförlig information om att ge hundar rå mat, olika ingredienser och metoder rekommenderar jag boken: Min hund vill ha riktig mat.

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

%d bloggare gillar detta: