Hembakade Superkex

Blogginlägget och videon innehåller marknadsföring av Naturbalans produkter.

Hälsosamma kex gör du enkelt själv med det här grundreceptet. Kexen är utmärkta som träningsgodis eller bara som en extra mumsbit. De är glutenfria och innehåller mycket lite fett. Du kan anpassa kexens storlek och tjocklek efter din egen hund.

Vårt recept är baserat på Naturbalans Supermix.

Supermix innehåller en blandning av finmald alfalfa, vetegräs, snärjmåra, nässlor, spenat och persilja.

Men det behöver inte vara Naturbalans Supermix, du kan använda precis vilket näringspulver som helst. Det är bara att byta ut Supermix mot samma mängd annat valfritt näringspulver.

Med samma enkla recept kan man göra till exempel ”dunderkex” (med Naturbalans Dunderkur) eller varför inte ”tandkex” (med Naturbalans Blåstång Persilja & Mynta).

Receptet:

  • 2 dl bovetemjöl (plus lite till utbakning)
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosolja (gör flytande i varmt vatten)
  • 1 msk Naturbalans Supermix
  • Knappt ½ dl vatten, eller till lagom konsistens

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader i varmluftsugn (vanlig ugn 195 grader).

Blanda bovetemjöl, ägg, Supermix (eller annat valfritt näringspulver) och kokosolja i en rejäl skål.

Tillsätt vatten, lite i taget (knappt ½ deciliter), till lagom konsistens uppnås. Det ska bli en ganska tjock och seg pasta.

Kavla ut degen till önskad tjocklek och använd valfri utstickare för att forma dina kex till önskad storlek. I videon kavlar vi ut degen till cirka 3-4 mm tjocklek och vi använder ett snapsglas som utstickare.

Lägg kexen på plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 30 minuter (längre för tjockare kex). Stäng av ugnen och låt kexen stå kvar med luckan på glänt i ytterligare cirka 30 minuter så att kexen torkar ordentligt (längre för tjockare kex).

Lycka till!

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

——–

Information om marknadsföring: Detta blogginlägg innehåller marknadsföring av produkter från mitt företag Naturbalans. Vänligen läs min disclaimer för mer information om marknadsföring, sponsring och reklam på denna blogg.

%d bloggare gillar detta: